Музиканти от Военния духов оркестър записаха песен, посветена на Стара Загора

Музиканти от Военния духов оркестър на Втора механизирана бригада записаха песен, посветена на Стара Загора, чиято премиера пред публика ще стане по време на гостуването на програмата One Love Tour утре за празника на града.

[ad id=“225664″]

Даниел Лазаров, Мирослав Христов, Борислав Милков, Стефан Ников и Виктор Христов, които участват в брас формацията Overground Brass Band, свирят и в Биг бенда на Българската армия, съобщи капитан Цветомир Василев, диригент на оркестъра.

Към песента е заснет и видеоклип, в който се виждат емблематични места от града, заснети от птичи поглед, като мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, парк „Артилерийски“, езерото „Загорка“, правите улици на града и др. Той ще бъде излъчван утре на видеостените, издигнати за програмата на Античния форум.

Песента със заглавие „Днес Стара Загора“ се изпълнява от Ганка Добрева и Детска вокална група „Звездопад“ с ръководител Мариана Димитрова. Текстът е на 10- годишната Антония Петрова, музика – Иван Енчев, аранжимент Георги Генов и Даниел Лазаров от Overground Brass Band. Генов е единственият старозагорец в групата, която събира музиканти от Велико Търново, Казанлък, Белоградчик, Пловдив, Благоевград и Сливен.

[ad id=“263680″]

На централната улица на Античния форум „Августа Траяна“ програмата One Love Tour ще започне утре веднага след официалната церемония по повод празника на града в 11,30 ч. с програма за най-малките, включваща Вокална студия „Траяна глас“ и детски спектакъл.

Дванайсетчасовата програма включва забавления за всички възрасти, „Алея на занаятите“, „Арена на дуелите“ от Фермата, кулинарна презентация от Ути Бъчваров, грандиозен вечерен концерт с участието на групата на Иван Христов и Драндийски, Тита, звездата на съседна Македония – Слаткаристика, Криско и виртуозният македонски китарист и композитор Влатко Стефановски.

Последен на сцената, която ще бъде издигната на античната улица, ще се качи роденият в Стара Загора, актьор, изпълнител и композитор – Стефан Вълдобрев, заедно с Обичайните заподозрени. За финал на вечерта ще има пищни фойерверки.


image0 (9K)