Музикантите на Стара Загора заявяват: „Тук сме!“ с три концерта на открито. Достъпът е свободен

Днес на три локации на открито в Стара Загора ще се проведат концерти под надслов  „Музикантите на Стара Загора: Тук сме!“.

Инициативата е дело на  Творческия колектив  „На улицата“ с подкрепата на Община Стара Загора, Международен младежки център Стара Загора и „Къщата на архитекта“.
Новите арт пространствата, които талантливите музиканти ще превърнат в своеобразни сцени са:
От 17.00 часа пред фонтантана на „Пингвините“  формация  „Карашък“ с вокал Момчил Момчилов и бас Николай Димов.

Те ще представят своите музикални идеи облечени в ъндърграунд звучене с етно елементи. Пo време на събитието старозагорци ще могат да видят и интересни инструменти като дудук и мини саксофон. За любителите на акустичния рок бандата „L.I.S.“, създадена от ученици ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ще представи авторски песни и няколко кавъра.
От 18.00 часа на новооткритото арт пространство  Водно огледало „Поетите на Стара Загора“/бул. „Цар Симеон Велики 117/, ще бъде Пресиян Кисьов с артистичния псевдоним Presi Kiss. Той е само на 15 години и е един от най-младият е участници в събитието. Ученик  в НУМСИ „Христина Морфова“, той ще представи  една своя песен, както и парчета на Creedance Clearwater Revival, Deep Purple и The Beatles. Присъстващите ще могат да се насладят и музиката на „Иво Златанов“. Той е бивш морски капитан далечно плаване, с интереси и търсения в музиката и поезията.  Ще предложи на публиката акустични варианти на авторски песни и интерпретации на Leonard Cohen, и Red hot chili peppers.
Час по-късно, от 19,00 часа, зад „Музея на религиите“ /бул. „Цар Симеон Велики“ 115/, ще звучат песните на джаз дуо Дона Мосто. Любителите на рока ще могат да чуят – авторския рок проект „Борис Атанасов бенд“. Ще бъдат представени песните на „Project 7“ – фюжън и „Toma ‘n’ the Hawks“ – алтернативен рок.
Целта на организаторите е да насочат вниманието към хората на изкуството и по- специално към музикантите. „С тези концерти на открито искаме да покажем на публиката и обществеността в града, че въпреки всички препятствия и несгоди, музикантите от Стара Загора са тук и продължават да правят музика, най-вече заради любовта и уважението си към своето изкуство”, споделя Димитър Живков, един от организаторите.
Всички концерти са със свободен достъп за гражданите и гостите на града.


image0 (9K)