МО търси да назначи 50 гвардейци

[ad id=“263680″]

50 души не достигат в Националната гвардейска част. Министерството на отбраната е твърдо решено да запълни местата, които са празни от няколко години. Причината е ниското заплащане, което гвардейците получават, въпреки специфичните условия на труд, които полагат. С добавките за натоварване по време на работа заплатите достигат 800 лв.

[ad id=“225664″]

Пореден конкурс за назначаване на гвардейци ще бъде проведен през март.

Търсят се общо 45 гвардейци, с ръст 175 – 185 см, без белези и татуировки по видимите части на тялото. Търсят се и четирима шофьори – трима с категория D, и един с C+E.

Изискванията към кандидатите са да имат средно или висше образование, да са на възраст до 28 години, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано досъдебно производство, да нямат друго гражданство и да покриват нормативите за физическа годност.

Кандидатите трябва да покажат физическа издръжливост, като направят определен брой лицеви опори и коремни преси за една минута, както и да пробягат 100 метра за най-добро време./offnews.bg


image0 (9K)