Мощна магнитна буря ни удря до дни

Магнитната буря, която ще удари Земята в края на месеца, ще продължи няколко дни, съобщава порталът WWW.PLANETANOVOSTI.COM.

Бурята, за която предупреждават експертите, ще бъде най-мощната от всички за годината. Освен това ще продължи няколко дни.

Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето предостави данни, че пикът на най-силното въздействие ще се случи на 27 септември, но метеорологичните вълни ще присъстват няколко дни. Влиянието й ще се усеща от около 25 септември и ще приключи едва на 28.

Геомагнитните бури възникват в резултат на нарушени потоци от слънчевия вятър, навлизащи в околността на Земята и започват да взаимодействат с атмосферата на нашата планета. Магнитните бури влияят предимно неблагоприятно на зависимите от времето и възрастните хора. Също така тези, които имат проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и кръвното налягане, могат да се чувстват много зле. Експертите съветват винаги да имате под ръка необходимите лекарства, за да облекчите състоянието си.

Много често по време на магнитни бури може да имате силно главоболие, загуба на сила, скокове на кръвното налягане. Възможно е да има проблеми със съня. Най-опасният ден според експертите е 27 септември, но здравето може да се влоши дори преди тази дата или след нея.

По време на геомагнитна буря е препоръчително да не сте на открита слънчева светлина. Ще може да се разхождате само сутрин или вечер.

Сутрин определено трябва да правите упражнения и да вземате контрастен душ, а вечер да лежите в топла вана. В опасният период трябва да направите всичко възможно, за да избегнете стресови ситуации, ненужни физически натоварвания. Ако говорим за хранене, тогава в този случай препоръките ще бъдат универсални. Трябва да пиете колкото се може повече вода, да изключите вредните сладкиши, солените и пикантни храни от диетата. Освен това не пийте алкохол, кафе или пушене.

zdrave.to


image0 (9K)