Мохамед Салах е избран за играч на сезона във Висшата лига

Крилото на Ливърпул Мохамед Салах спечели наградата за играч на сезон 2017/2018 в английската Висша лига в анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти.

[ad id=“225664″]

Той остави зад себе си триото от Манчестър Сити Кевин де Бройне, Лерой Сане и Давид Силва, както и Хари Кейн от Тотнъм и Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед.

„За мен е голяма чест да бъда избран от колегите“, заяви Салах, след като получи наградата си в Лондон. „Щастлив съм и много горд. Благодаря на футболистите, които са ми посочили.“

[ad id=“263680″]

Салах води в листата при голмайсторите във Висшата лига с 31 гола в първия си сезон в Ливърпул, след като през миналото лято дойде от Рома. Той има 41 гола в 46 мача във всички турнири и през седмицата ще се изправи срещу бившия си отбор на полуфинал в Шампионска лига.

„Моето лично желание е да спечеля всичко с отбора. И винаги мисля първо за отбора, а след това за себе си. Най-важното нещо е да донесем на отбора някакъв трофей, колкото можем по-важен“, заяви още египтянинът.

[ad id=“236993″]

Той е седмият футболист на „червените“ от Анфийлд, който печели този приз, като за последно преди него това стори Луис Суарес през сезон 2013/2014.

Лерой Сане спечели наградата за най-добър млад играч. 22-годишният германец помогна на Сити да спечели титлата, а през този сезон има 9 гола и 12 асистенции в 28 мача.

[ad id=“236999″]

След него се наредиха Хари Кейн (Тотнъм), съотборниците му в „небесносините“ Рахим Стърлинг и Едерсон Мораеш и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед.


image0 (9K)