Мотоциклетист се заби в „Ровър“ – не спазил дистанцията. В старозагорската болница го стабилизираха

Мотоциклетист се заби в „Ровър“ – не спазил дистанцията. В старозагорската болница го стабилизираха –  получил е фрактура на лява ключица, фрактура на три ребра, фрактура на черепа и контузия на белия дроб

На 08.08.2019 г., около 21.00 ч., по път ІІ – 55 от гр. Гурково за гр. Велико Търново се е движил мотоциклет „Виктори“, управляван от 43-годишен мъж от гр. Сливен. На км. 39 + 700 не е спазил нужната дистанция от движещият се пред него в същата посока л.а. „Ровър“, управляван от 29-годишен мъж от с. Тенево, и се блъснал в задната част на автомобила. В следствие на пътнотранспортното произшествие водача на мотоциклета е получил болки в гърдите. Откаран в ЦСМП – Стара Загора, където е установено, че същият е получил фрактура на лява ключица, фрактура на три ребра, фрактура на черепа и контузия на белия дроб.
Настанен е УМБАЛ-Стара Загора, без опасност за живота.
Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, който е отчел отрицателна проба и на двамата водачи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343 от НК.


image0 (9K)