Моторист загина по трасето Кюстендил – София

29-годишен мъж от с. Жабокрът е починал при катастрофа с мотор. Мъжът е управлявал мотоциклет, загубил е контрол над него и при падането тялото му се е ударило в насрещно движещ се автомобил.

Инцидентът е възникнал на пътя Кюстендил – София, при отклонението за с. Жабокрът. Лекия автомобил е управляван от 62-годишен водач, тестът му за употреба на алкохол е отрицателен.

Пристигналият на място медицински екип е констатирал смъртта на мотоциклетиста, тялото е закарано за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор, допълват от пресцентъра на ОД МВР в областния град.

В Кочериново пък са се ударили такси и друг автомобил. Произшествието е станало между таксиметрова кола, управлявана от 55-годишен мъж от Благоевград, и „Мерцедес“, управляван от 24-годишен мъж от Кочериново.

При инцидента са пострадали водачът на таксиметровия автомобил – със счупени ребра и други наранявания. Настанен е в отделението за реанимация на благоевградската болница. А 75-годишен мъж, возел се в таксито, е настанен в отделението по травматология със счупен таз. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила. Уведомен е дежурен прокурор.


image0 (9K)