Мотористи нахлуха в кварталите, където е живял Северин, бият наред

Над 50 души атакуват „Тракцията“ и „Селеметя“

[ad id=“225664″]

Мотористи нахлуха в квартал „Тракцията“ в Русе, където е живял заподозреният като убиец на Виктория Маринова – Северин Красимиров. Над 50 рокери са влезли в района и са се отправили към квартал „Селеметя“ тази вечер, съобщава ПИК. И двата квартала се свързват със Северин – на едното място е живял, на другото е гостувал на леля си.

„Кварталът има 4 входа, а само двама полицаи пазят. Мотористите са извадили дори пистолети“, възмути се местен от „Тракцията“. Той обясни, че са си извели децата от квартала, тъй като по във Фейсбук ставало страшно, имало невероятни заплахи и те се страхували.

„Ако мотористите влязат в „Селеметя“, живи няма да излязат, никой няма да се остави така. Хората ги е страх. Ние няма да тръгнем да се убиваме, но ако някой тръгне да убива семейството на някого, трябва да си психопат, за да не реагираш. При 50 души влезли в квартала с мотори, не е нормално само двама полицаи да има“, отсече той.

[ad id=“263680″]

В района има пострадал човек, уточнява медията. Има и линейка. Местните търсят закрила, тъй като са притеснени от похода на мотористите в района.

„Единият от мотористите ми хвана и ми счупи телефона, обясни човекът, който седи в линейката. 40 години живея в този квартал и такива работи е нямало тук“, каза той.

На въпрос на лекарите дали е припадал и какво му е, той обясни, че е паднал, но има само охлузване. Спешните медици ще го хоспитализират, за да му направят пълни изследвания. Самият потърпевш обясни, че всичко му е наред.

Полицията, която е до линейката, засега не дава обяснения, предава Канал 3.

По неофициални данни групата мотористи отново се насочва от квартал „Селеметя“ към другата печално известна махала на Русе „Тракцията“.

Жител на квартала заяви, че се е изнесъл да спи при племенницата си от страх.

„Ние, въпреки че сме роми, не сме виновни. Децата не могат да ходят на училище, аз не мога да ходя на работа, неспокойни сме“, категоричен е той.

Децата са евакуирани именно при племенничката му. Ромите са дали сигнал в полицията за опасност и са били изпратени дежурни коли.

„Мотористите ми скочиха и имаше и два джипа и коли, имаха бухалки, тръгнаха с моторите срещу мен, но аз реагирах бързо, натиснах газта и изчезнах“, коментира още местният ром.

По думите му нападнатият му съкварталец е бил нападнат пред кръчмата от 20 души на мотори.

„Дали Бойко Борисов ще вземе някакво отношение, защото ние не сме виновни. Оня е убил някаква жена, а сега страда целият квартал“, посочи мъжът.

[ad id=“236999″]

Официалната информация от МВР обаче е, че няма данни за напрежение:

Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в русенския кв. „Тракция“ за осигуряване на спокойствието на жителите. Към момента няма данни за напрежение, след като в късния следобед група мотористи е преминала през квартала без да създава безредици. Няма информация за възникнало сбиване, гласи информацията от пресцентъра на МВР.

Информацията на Канал 3 е, че има един пострадал. Около 20-30 са били мотоциклетистите, които са направили обиколката из квартала. Те не са имали намерение да се стига до безредици, но „явно в някакъв момент адреналинът е дошъл в повече“.

Самите роми от квартала са настроени изключително крайно срещу Северин Красимиров, като се чуват призиви за публичен линч и екзекуция.


image0 (9K)