Московски, Радев и Нанков подадоха оставките си

Трима министри са депозирали оставките си пред премиера Бойко Борисов. Това са министърът на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. Това обяви на пресконференция в Министерския съвет Нанков. По думите на вътрешния министър Радев по този начин ще понесат политическата отговорност за трагичния инцидент край Своге.

[ad id=“225664″]

По-рано премиерът Бойко Борисов поиска оставките Московски, Нанков и Радев заради трагедията, припомня Дарик.

Автобус се преобърна в дере край Своге на 25 август. Жертвите на пътния инцидент са 17 човека, а 12 пострадали остават за лечение в столични болници.

Разследването на трагедията бе поето от Националната следствена служба. Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора на автобуса Григор Григоров за причиняване на смърт и нанасяне на телесни повреди на пътниците по непредпазливост. Обвинението поиска той да е под домашен арест, а съдът се съобрази с прокуратурата.

Освен за действията на шофьора разследването се води и в още две посоки – към фирмата превозвач и към състоянието на пътя. Днес на участъка, където стана инцидентът, се провеждат следствени действия, взети са проби от настилката.

[ad id=“263680″]

От вчера в националната следствена служба се провеждат разпити във връзка с трагедията. Бяха привикани за разпити като свидетели Николай Нанков, шефът на АПИ Светослав Глосов, както и неговите предшественици Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Разпитани бяха и чиновници в пътната агенция.


image0 (9K)