Московски: Оставката винаги я нося в джоба си, но няма да отговоря на ултиматума на БСП

„Няма как финансовите показатели на едно дружество при корупция да се подобряват“, коментира министърът.

[ad id=“263680″]

„Оставката винаги си нося в джоба и съм готов винаги да си я дам, но не бих отговорил на този ултиматум“. Това заяви Ивайло Московски по време на брифинг, съобщава Канал 3.

„Не намирам нищо, което да е сериозен повод да искам оставката на колегите си“, защити ръководството на БДЖ министърът.

„Колегите от БСП си противоречат. Ако приемем тяхната теза, че има корупция в дружеството – трябваше да е обратното – финансовите показатели няма как да се подобряват, а да е обратното – да се влошават“, добави той.

[ad id=“218001″]

Според Московски има две обяснения за финансовото състояние на БДЖ по времето на БСП и сега, при ГЕРБ.

„Или, когато БСП са управлявали Железниците, корупцията е била чудовищна, за да генерират 850 млн. загуби, или другото – че ние се справяме успешно. Могат да кажат „браво, колеги, вие се справяте по-добре от нас“, или „корупцията при вас е по-малко“, коментира Московски, категоричен, че самите числа го показват.

Относно футболния отбор сме се разбрали той да бъде закрит, обяви още Московски, като допълни, че той не е на издръжка на дружеството.

Министърът призна, че за първи път в живота си днес вижда директора на областната инспекция на ДАИ-София – Кънчо Димитров.

Още преди месеци е имало предложение да бъде уволнен. По повод 7-месечния му болничен Московски вметна, че би се притеснявал да му повери ръководен пост, ако е толкова болен. Московски се чуди още как въпросният уволнен шеф не е санкционирал изобщо въпросните 12 изпитващи от ДАИ за корупция, които са били негови подчинени.

[ad id=“218548″]

„Със сигурност единият болничен лист е фалшив“, уточни министърът на транспорта по адрес на Димитров.

Тезата, че по времето на неговото управление в министерството били уволнени най-много инспектори на ДАИ за корупция, го удовлетворявала, защото показвала, че се бори с корупцията, коментира Московски.

Защо само при ГЕРБ арестуват, което означава, че няма политически чадър над тези хора, а при БСП няма такива арести, наблегна още транспортният министър.

Московски се зачуди как по време на дебатите по вота за корупция не е имало и една дума в сферата на транспорта, а изведнъж БСП се сеща да говори по въпроса седмица по-късно.

„Не разбирам колегите против масовия спорт в България ли са?“, зачуди се шефът на БДЖ Владимир Владимиров. Той поясни, че Железниците не дават и стотинка и отборът няма нищо общо с тях, освен че се казва „Локомотив БДЖ“.

„Отборът не тренира през работно време, спортува се след работно време и в събота и неделя, а заплатите били такива, каквито са в БДЖ. Футболистите пък били аматьори“, уточни Владимиров.

Сметната палата е от три месеца вътре в БДЖ, отбеляза още Ивайло Московски по повод другото искане на социалистите – за одит на парите за ремонта на локомотиви и вагони.

[ad id=“236480″]

„Благодарение на БСП е затворен последният завод за ремонт на локомотиви в България, така че ние няма къде да ги ремонтираме. Ремонти на локомотиви не се правят у нас“, поясни той и анонсира, че предстои да се създаде депо за тази цел, иначе трябва да се ремонтира зад граница.

Управителят на „БДЖ-Товарни превози“ Любомир Илиев пък се включи по темата за извънредния труд. Той заяви, че „обвиненията за убийства и самоубийства“ не отговарят на истината – една смяна се работи, две се почива, стриктно се спазва работното време. Освен това инспекцията по труда вече се е самосезирала и тя също влиза на проверка в БДЖ.


image0 (9K)