Москва със заповед за бойна готовност в Далчения изток

Вашингтон и Пхенян все по-активно си разменят заплахи за нанасяне на ракетни удари и руските военни внимателно следят за действията на двете страни.

В Далечния изток руските системи за противовъздушна отбрана са приведени в състояние на повишена бойна готовност заради напрегнатата ситуация около северна Корея. Това обяви членът на Съвета на Федерацията Виктор Озеров, който оглавяваше преди време Комитета на СФ по отбраната и сигурността, цитиран от осведомителните агенции.

[ad id=“236993″]

„Силите на ПВО и ВКС са усилени в Далекоизточния регион. Ставащото около Северна Корея не може да не предизвика у нас чувство на безпокойство и разбиране на необходимостта да бъдат взети допълнителни мерки за обезопасяването на територията ни“, заяви в интервю за РИА Новости сенаторът.  Той подчертава, че руските военни внимателно следят за ставащото на Корейския полуостров и особено за зоните на възможните пускове на ракети.

[ad id=“226585″]

Взети са мерки в случай на невярно посочване на цел на севернокорейска ракета, но има и друга задача.  „Силите на ПВО за ядрено сдържане позволяват да бъдат възпирани американците от по-решителни крачки“, пояснява Озеров.

Източник: БЛИЦ


image0 (9K)