Москва: САЩ не се борят срещу ИД, а търсят икономически дивиденти в Сирия

В резултат от артилерийски обстрел са били ликвидирани общо около стотина души от подкрепящи режима в Дамаск формирования

[ad id=“263680″]

Според Министерството на отбраната на Русия, инцидентът между водената от САЩ военна коалиция и подкрепящи режима в Дамаск формирования, показва, че САЩ не се борят с „Ислямска държава“ на територията на Сирия а търсят икономически дивиденти, предава ТАСС, цитирана от „Фокус“.

„Инцидентът показа за пореден път, че истинската цел на продължаващото незаконно присъствие на американските военни в Сирия не е свързано с борбата срещу „Ислямска държава“, но вместо това върху установяване на контрол над икономически активи, принадлежащи на Сирийската арабска република“, се казва в разпространеното от ведомството съобщение.

[ad id=“218001″]

В ранните часове на четвъртък стана ясно, че членове на подкрепящи режима в Сирия групировки са извършили атака срещу щаб на Сирийските демократични сили, където са се намирали американски военни съветници. Вследствие на това оглавяваната от САЩ международна коалиция откри артилерийски обстрел срещу нападателите, в резултат на който са били ликвидирани общо около стотина души от проправителствените сили.

Операцията е проведена на територията на източната провинция Дейр ез-Зор.


image0 (9K)