Москва: Либия стана бастион на тероризма заради неадекватната политика на Запада

Страната се превърна един от центровете на оста на „Ислямска държава“, подчерта специалният представител на руския президент за Близкия Изток и Африка Михаил Богданов

[ad id=“225664″]

Либия се превърна в бастион на тероризма в резултат от недалновидната политика на западните страни, заяви в събота специалният представител на руския президент за Близкия Изток и африканските страни и заместник-министър на външните работи Михаил Богданов в рамките на изказване на сесията на световния обществен форум „Диалог между цивилизациите“, предават ТАСС и „Фокус“.

По думите на Богданов, устойчиво развитие на африканските държави е възможно само при запазване на тяхната вътрешна стабилност.

„Именно заради крайно недалновидната политика на Запада Либия се превърна в бастион на тероризма и на нейна територия са съсредоточени големи сили на екстремистите“, посочи дипломатът.

През последните години в Либия се увеличава нивото на тероризма и екстремизма. Нещо повече, тази страна е един от центровете на оста на терористичната групировка „Ислямска държава“.

Богданов заяви още, че към днешна дата африканските страни продължават да се сблъскват с редица сериозни проблеми и международната общност трябва да съдейства за тяхното решаване и то не само с помощта на военно сътрудничество.


image0 (9K)