Москва бие тревога: Инсценираната химическа атака в Сирия е планирана за тази вечер

Очаква се провокациите да се проведат в населените места Джиср Еш Шугур, Сармин, Серакаб и Тафтаназ

[ad id=“225664″]

Прессекретарят на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков заяви, че инсценирането на химическото нападение в Сирия, за което се говори в последните седмици, се планира за вечерта на 8 септември. Сигнал за началото трябва да стане специалната команда на „определени чуждестранни приятели на сирийската революция“, предава ТАСС, цитирана от „Фокус“.

Според наличната на министерството информация, на 7 септември в Идлиб е преминала среща между лидерите на групировките „Хаят Тахрир аш Шам“ (с бивше име „Джебхат ан Нусра), „Хизб ат Туркестан ал Ислами“ и с участието на местните координатори на „Сирийската гражданска отбрана“ (познати като „Белите каски“).

Конашенков отбеляза, че по време на събирането е утвърден сценария за провеждането на снимките на постановъчна акция, в която уж правителствените сили на Сирия са използвали химическо оръжие против цивилни. Очаква се провокациите да се проведат в населените места Джиср Еш Шугур, Сармин, Серакаб и Тафтаназ.

[ad id=“263680″]

Очаква се участниците в провокацията да са готови вечерта на 8 септември. Сигнал за началото на практическата фаза на операцията трябва да стане „специална команда от чуждестранните приятели на сирийската революция“, заяви Конашенков. Той подчерта, че „руското министерство на отбраната продължава да следи обстановката в Сирия и действията на различните групировки въоръжени сили“.


image0 (9K)