Москва атакува Лондон, че унищожил доказателства по случая „Скрипал“

Великобритания е унищожила доказателства по случая с отравянето на Сергей Скрипал и е извлекла политически ползи от инцидента, заяви пред британски тв канал руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от в. „Индипендънт“.

[ad id=“225664″]

Бившият руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха нападнати с нервнопаралитично вещество в началото на март в британския град Солсбъри. Лондон смята, че зад нападението стои Москва.

„Борис Джонсън наскоро спомена, че мястото се дезинфекцира четири месеца след инцидента. Засегнатият полицай оцеля по чудо. Семейство Скрипал също оцеляха по чудо…Говори се, че ще бъде разрушена къщата, в която са живели. Ще бъде съборен и домът на полицая“, заяви Лавров.

„Всичко изглежда като последователно физическо унищожаване на доказателства. Както пейката в парка, която беше премахната незабавно, и видеокадрите с полицаи и военни от спецчастите в защитни облекла, които са в района на нападението, а край тях има хора без защитни средства“, припомни той.

[ad id=“263680″]

Руският външен министър посочи, че британските власти не са предоставили на Москва никаква информация и затова той не изключва възможността да се укриват доказателства по случая „Скрипал“.

Лавров подчерта също, че властта в Лондон грубо манипулира Организацията за забрана на химическите оръжия, след като преди дни успя да прокара поправка, която ще позволи на ОЗХО да посочва виновниците за атаки.

Русия категорично се обяви срещу увеличаването на правомощията на ОЗХО и дори заплаши да я напусне.


image0 (9K)