Монтират устройства за издаване на билети в градския транспорт на Стара Загора

В превозните средства от градския транспорт на Стара Загора започна монтиране на устройства за издаване на билети и за отчитане валидността на абонаментните карти.

Целта е да се премине към автоматизирана система за таксуване, чрез което да се подобри качеството на транспортните  услуги за пътниците.
Въвеждането на автоматизирана система за таксуване е част от проекта  „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – II фаза“. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“, а бенефициент е Община Стара Загора.

Автоматизираната система за таксуване обхваща общо 77 превозни средства – автобуси и тролейбуси. Монтирането на устройствата, които ще бъдат два вида,  започна преди около месец, съобщи за Радио-Стара Загора Марин Маринов, заместник-управител на общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ – Стара Загора.

На този етап монтираните устройства не функционират и не могат да се ползват, уточниха от дружеството. В следващите месеци предстои тестови период, в който едновременно билети ще се издават както от кондуктори, така и чрез системата за автоматизирано таксуване. Подобни устройства вече са въведени в градския транспорт на София и Бургас.

Очаква се в Стара Загора системата да заработи до средата на следващата година.


image0 (9K)