Моника Валериева по спешност е приета в болница след обира

Домът на модела и подгласничка в конкурса „Мис Плеймейт“ Моника Валериева беше обран от неизвестни лица в сряда вечерта. От апартамента ѝ в столичния квартал „Студентски град“ са били откраднати 92 000 евро, скрити в чекмедже, бижута и часовници на стойност около 400 000 лв.

От полицията казаха, че не са намерени следи от взлом и в жилището е проникнато с подправен ключ. Валериева е обяснила, че получила крупната сума след като продала 49% от своята козметична линия „Феймъс Бюти“. Проверка на „Телеграф“ установи, че сделката се е състояла през февруари, а купувачът се казва Павел Вълнев.

След като дала показания, 29-годишната моделка е откарана в столична болница с паник атаки. Досега брюнетката, чието име бе замесено с модния гигант Филип Плейн, не е коментирала случая. Нейна приятелка на име Вълкана Тонева обаче написа в личния ѝ профил в Инстаграм:„Моника беше в болница, но вече е добре. Отразеното в БТВ е абсолютната истина, но без подробности, които са ужасяващи. Когато тя е готова и нейното семейство, Моника ще даде изявление. Моля ви за малко спокойствие и положителна енергия за хващането на извършителя. Все още цялото семейство на нейния празник са в шок. Полицията и всички в болницата бяха на ниво!“

Проверка показа, че апартаментът в Студентски град не е собственост на Валериева. Малко преди дупничанката да разбере за обира, тя публикува в Инстаграм, че 7 август ще остане паметен за нея, защото преди пет години на тази дата е преживяла тежка катастрофа. По време на обира на дома ѝ, тя е давала курбан, пише „Лайфонлайн“.

Десетки приятели на Моника споделиха в социалните мрежи новината за кражбата и изразиха своята подкрепа. Сред тях бяха Дует Ритон, Николета Лозанова, Светлана Гущерова, Фавиол Сефери, гримьори, фризьори и стилисти, с които тя работи.


image0 (9K)