Монголци останаха само по гащи на тепиха в знак на протест срещу съдийството

Последният ден на олимпийските игри донесе и поредния протест срещу съдийството. Този път монголските треньори възразиха срещу отсъжданията в надпреварата по борба свободен стил.

Треньорите на Монголия се съблякоха по гащи, след като Ганзоригиин Мандахнаран загуби скандално схватката за трето място в категория до 65 кг срещу узбека Ихтиор Наврузов.

След края на схватката изглеждаше, че Мандахнаран е спечелил. Старши треньорът Церенбаатар Цогтбаяр и помощника му Бямбаренчин Баяраа излязоха да го прегръщат. Само че се оказа, че съдиите са присъдили наказателна точка на монголеца след края на срещата и той печели. Секунди по-късно узбеките празнуваха.Монголските треньори след това хвърлиха флага за видеооспорване, но съдиите им обясниха, че решението не може да бъде оспорвано. Тогава те първо паднаха на колене.

След като съдиите се опитаха да ги изведат от тепиха двамата се разсъблякоха в знак на протест. Единият си свали само фланелката, но другият остана по гащи.“Съдиите не са добри. Има 3 милиона монголци, които чакат бронзов медал. А сега? Няма медал“, заяви емоционалният Баяраа.

Наложи се да бъде извикана бразилската полиция, за да изведе протестиращите от зала „Кариока арена 2“.


image0 (9K)