Момче от България е убито при уличен скандал в Германия, подозират роми

Момче на 14 години от България е било убито при скандал на улицата в германския град Дуисбург.

Малко преди полунощ в дома на 40 годишния Димитър М. се позвънило. Съседско момче помолило за помощ, защото на улицата станало сбиване. Били се събрали много хора и избухнал голям скандал. Причините все още не са ясни. Димитър заявил пред полицията, цитиран от германските медии, че когато излязъл навън е бил ударен и изгубил съзнание.

Мъжът е бил последван на улицата от 14-годишния си син Александър. Младежът обаче също е нападнат. Той е ударен с брадва по лицето и е намушкан с нож в гърба. Въпреки оказаната спешна помощ, момчето починало от раните си в болница. 

Германските власти са започнали разследване. Водят се разпити. Подозират, че Александър е убит от цигани, които са се сбили на улицата. Когато скандалът избухнал, са се събрали поне 100 души. Все още няма заподозрян, съобщава bTV.

В Дуисбург живеят много цигани от България и Румъния. Кварталът, в който е убито момчето, е известен с голямата си престъпност. Много от престъпленията са дело на цигани от Югоизточна Европа, коментират местните медии.


image0 (9K)