Момчета и момичета от Стара Загора стават доброволци в кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“

Избраха 15 доброволци за кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“

На проведения днес в Общинската спортна зала „Иван Вазов“ конкурс за доброволци в кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“ се явиха 24 от общо 33-мата кандидати. Те са на възраст между 12 и 17 години, възпитаници на ППМГ „Г. Милев“, ССУ „Т. Каблешков“, ЕГ „Р. Ролан“, СУ „М.Горки“, СУ „Ив. Вазов“, ОУ „К. Христов“ и V-то ОУ.

dobrovolci_evropeiska_grad_na_sporta (2)Кандидатите имаха възможност да събеседват с комисията, под председателството на зам.-кмета Красимира Чахова и да обяснят своите мотиви да се включат в кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“. Те трябваше да демонстрират комуникативност, интерес към спорта, готовност да бъдат доброволци в полза на обществени каузи  и отношение към случващото се в Стара Загора. Онези от тях, които бъдат избрани, ще участват в различни церемонии и спортни прояви, включени в календара на Община Стара Загора.

В комисията участват още зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на ПК по спорт и младежки дейности в ОбС Николай Диков и експерти от общината.

Одобрените от комисията кандидати ще получат уведомителни писма. Община Стара Загора ще им осигури спортна екипировка, която след приключване на кампанията, ще остане за тях.Те ще бъдат представени по време на някое от следващите спортни събития, включени в спортния календар на общината.

Родителите на избраните за доброволци кандидати следва да подадат декларации за съгласие за участие в церемонии и спортни прояви, както и снимки на децата, във връзка с провеждането на кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“.


image0 (9K)