Деца вилняха в две автокъщи, потрошиха возила

Деца потрошиха 5 моторни превозни средства в Шумен. Засегнати са две автокъщи, които се намират на обща площадка на булевард “Ришки проход“ в града.

[ad id=“225664″]

Всичко започнало в неделния ден, когато две 10-годишни момчета и едно на 7 години решили да посетят автокъща, да намерят автомобил и „да се научат да шофират“. Първо видели паркирано БМВ. Опитали да влязат в автомобила да го карат. Счупили му стъклото, търсили ключ за да го подкарат. След като не намерили, се прехвърлили на други автомобили.

Успели да подкарат товарен автомобил „Ивеко“ и с него удaрили паркирани автомобили. Прехвърлили се на Форд “Транзит“, но краткият им „курс по шофиране“ приключил с затъване в калта. След като закъсали, се върнали в автокъщата и „подкарали“ други два микробуса.

За щастие, закъсалият в калта бус им попречил да излязат от автокъщата. След като не успели, решили да се приберат по домовете си и да се завърнат на следващия ден, за да продължат „обучението по шофиране“.

[ad id=“263680″]

Сутринта на 9 юли един от собствениците на автокъщата, забелязал три момчета, които правели опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията.

На място било спряно едното дете – на 10 години. Малко по-късно били открити и „съучастниците“ му – още едно момче на 10 години и 7-годишният му брат. Тримата малолетни са разпитани. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

dariknews.bg


image0 (9K)