В момента ултрамаратонецът Красимир Георгиев поставя рекорд благотворително! Гледайте на живо!

Днес беше даден стартът на благотворително непрекъснато бягане по пътека за поставяне на рекорд от 36 часа. Ще го направи ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Целта е да бъдат събрани средства за деца, преборили онкохематологични заболявания.

[ad id=“263680″]
Стремежът на организаторите е да се осигурят пари за тренировъчен лагер и участие на деца в световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва – състезание за деца, преборили рака.

Успоредно до Георгиев има втора пътека, на която всеки желаещ може да бяга в подкрепа на каузата. За 100 метра бягане всеки участник дарява по 1 лев.

В този момент можете да гледате на живо как протича бягането. Предлагаме ви ТУК, но има и мобилно приложение.

Възможност за дистанционно участие има и чрез мобилното приложение Strava, обясняват организаторите.

Доброволците, преминали поне 1 км, ще получат продукти на Roobar и ваучер за стената за катерене „Стиска Ли Ти“. Събитието ще се проведе на 19-20 януари 2018 в Park Center Sofia.

Предизвикателството „36 часа“ се очаква да се окаже едно от най-трудните за доскоро живеещият в Уайоминг, САЩ, български бегач. До момента той има успешно завършени над 60 маратона (42 км) и близо 40 ултрамаратона (над 100 км) в цял свят, сред които определяното за най-тежко състезание по бягане в света „Бeдуотър“ (216 км в Долината на смъртта), „Маратон на пясъците“ (240 км в мароканската пустиня) и „Бразил 135+“ (257 км в джунглата). Въпреки богатия си опит в подобни състезания по бягане обаче, Краси смята, че 36-те часа по пътека ще са едно от най-сериозните изпитания за психиката и физиката му.


image0 (9K)