Мобилни екипи на Община Стара Загора и полицията се включват в превенцията на коронавируса от днес

От 18 март (сряда ) Община Стара Загора ще сформира мобилни екипи, в които ще има представители на Общинска полиция, Инспекторат и ОДМВР. Решението бе взето на заседание на Общинския оперативен щаб, след като станаха ясни последните препоръки, дадени от Националния оперативен щаб за превенция на разпространението на COVID-19.

Мобилните екипи ще обхождат Централния пазар, всички паркове и детски площадки, междублоковите пространства и хипермаркетите. Ще бъдат посетени и 29 големи предприятия, намиращи се на територията на общината.

Представителите на Общинска полиция, Инспекторат и ОДМВР ще следят за спазване на отстоянието от 2 метра между гражданите и ще призовават възрастните хора, които попадат в най-уязвимата група от населението, да ограничат своите излизания и контакти.

Предстои провеждане на срещи и с ръководствата на хипермаркетите и големите предприятия. По време на тях ще бъдат обяснени възможностите за засилване на контрола и спазването на правилата за чакане на опашка пред магазините за хранителни продукти и други стоки, както и изискванията за превенция по време на планови почивки на служителите.

Мобилните екипи ще раздават информационни брошури, подготвени и отпечатани от общинския съветник на „Стара Загора – нашият град“ Петър Желязков, оказващи как хората могат да се предпазят от разпространението на заразата.


image0 (9K)