Много пиян шофьор предизвика верижна катастрофа на магистрала „Тракия“ до Раднево

Верижна катастрофа на Автомагистрала „Тракия“ в района на Раднево е станала на 1 декември, около 21 часа.

[ad id=“263680″]

В посока от запад на изток се е движил лек автомобил „Митсубиши Каризма“, управляван от 43-годишен шофьор от Разград. Той е застигнал и блъснал движещия се пред него в дясна пътна лента лек автомобил „Рено Каптур“, управляван от 48 годишен мъж. След удара „Митсубиши“-то се е спряло в лявата пътна лента и е блъснато последователно от л.а. „Рено Клио“, управляван 31-годишен мъж, и от л. а. „Мерцедес“, управляван от мъж на 29-г.

В следствие на настъпилото пътнотранспортно произшествие водачът на л.а. „Мерцедес“ е получил фрактура на левия крак. Откаран е в ЦСМП при УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Натъртвания по телата са получили останалите водачи на МПС и три жени и 17-годишно момиче, пътнички в автомобилите. Прегледани са и са освободени, без опасност за живота.

[ad id=“225664″]

Водачът на лекия автомобил „Митсубиши“ е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2.87 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан за срок до 24 часа. Не е констатирана употреба на алкохол от останалите водачи на МПС. Образувано е досъдебно производство.

 


image0 (9K)