Много българи са блокирани на летище в съседна държава, изоставила ги нискотарифна авиокомпания

Близо 130 наши сънародници не успяха да се приберат от Обединеното кралство в България заради лошото време.

[ad id=“225664″]

Вместо в Пловдив, снощи самолетът им се приземил в Тимишоара. По думите им, авиокомпанията ги е оставила на произвола на съдбата.

[ad id=“236993″]

Много българи са блокирани часове наред без храна и каквато и да е информация на летището в румънския град Тимишоара, след като самолетът им не можа да кацне у нас, а нискотарифният авиопревозвач „Райънеър” им предложил трансграничен транспорт с автобуси по блокираните от сняг пътища. За това сигнализираха препатилите пътници, предаде bTV.

[ad id=“236999″]

Те излетели в препълнения самолет от Лондон вчера в 15 часа за Пловдив. Летището в града обаче било затворено и машината била пренасочена първо към София, а после – към Тимишоара.

[ad id=“237001″]

Капитанът на „Райънеър” заяви, че ще бъдем настанени в хотел и днес ще бъдем извозени дали до Пловдив, или до София. От 21 часа вечерта ние стоим на летището. Нищо не е осигурено, просто ни стовариха на летището и чакаме от 9 часа„, разказа една от блокираните – Даниела Стоилова.

[ad id=“263680″]

Стоилова разказа, че от авиокомпанията предложили автобусен транспорт: „Автобусите приличаха на автобуси на градския транспорт, без тоалетна. 60 човека от групата се качиха на този автобус. Останалите 130 отказахме, защото не виждаме в това време как ще стигнем до България„. Към момента Стоилова и останалите на аерогарата нямат контакт със заминалите.

[ad id=“218001″]

Тези, които не поели риска да тръгнат през нощта при тежка зимна обстановка, получили по един ваучер за 5 евро – достатъчни за по едно кафе и минерална вода. „Една майка, която е с малко бебе, помоли да й осигурят памперси и храна за бебето, при което й казаха, че всичко е затворено и няма как да й помогнат„, посочи Стоилова.


image0 (9K)