Мним адвокат в Стара Загора „ужили“ няколко наивни граждани

Мним адвокат в Стара Загора „ужили“ няколко наивни граждани, а съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо И.М., привлечен като обвиняем за измамата.

[ad id=“225664″]

В периода от месец ноември 2017 г. до 25.06.2018 г., в Стара Загора, И. М. е заблудил различни граждани, че е адвокат по професия и че ще заведе и ще води от тяхно име и за тяхна сметка граждански дела. С това той им е причинил имотна вреда в общ размер на 1035 лв.

И.М. се запознавал с пострадалите пред сградата на съдебната палата в Стара Загора. Представял за адвокат и се договоряли да заведе от тяхно име дела пред Районен съд – Стара Загора. На няколко пъти през периода обвиняемият получавал пари от пострадалите за адвокатски услуги, държавни такси и др., които използвал за лични нужди.

Обвиняемият И.М. е криминално проявен и осъждан за измама.

[ad id=“263680″]

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.


image0 (9K)