ММА боец и член на хулиганска банда са арестуваните за зверския побой над Слави Ангелов

ММА боецът Павел Георгиев и аверът му Любомир Делев са задържаните за побоя над журналиста Слави Ангелов. Двамата са били арестувани при спецакцията на прокуратурата по-рано днес в столичния кв. „Подуяне“, където бяха открити множество оръжия по разследване на организирана престъпна група за дрога и рекет.

Павел Георгиев и Любомир Делев са основните заподозрение за нападението над Ангелов, което бе извършено пред дома му поръчителите се установяват. По информация на ПИК двамата са членове на хулиганската групировка на фенове на „Левски“.

Освен това Георгиев и Делев работели за известния Любомир Костадинов – Любо Младежа, който пък бе подозиран преди ня месеца за побоя над маркетинг директора на „Левски“ Цветан Вълчев, пребит по същия начин като Слави Ангелов.

Преди няколко седмициа Павел Георгиев е участвал в голямо меле в кв. Надежда“ заедно с друг ъндърграунд герой с прякора Парето, твърди ПИК.

Журналистът Слави Ангелов беше нападнат пред дома си на 17 март. Тогава трима нападатели са го причакали. Един от тях е снимал жестокото нападение, в което биячите са използвали и метални пръти.

Слави Ангелов беше откаран в болница след като е загубил съзнание. Днес в столицата СДВР и прокуратурата проведоха съвместна спецакция, при която се смята, че са задържани нападателите на Ангелов. 10 души са арестувани по случая.

 


image0 (9K)