Мариян Димитров: Бях ощетен на световното първенство по бойно самбо

Националът ни по бойно самбо и активен ММА състезател, Мариян Димитров отново се качва на ринга. Този път това ще стане в турнира Grand Fight Arena, който ще се проведе на 1-ви декември в столичната „Асикс Арена“, съобщи MMA.BG.

В галавечерта по бойни спортове на ринга ще има 4 професионални ММА битки, както и 4 срещи по правилника на К-1. Организатори на събитието са атлетите Даниел Илиев и Георги Валентинов, които също ще участват в битките.

Старозагорецът Мариян Димитров, който бе избран за спортист №1 на Стара Загора за миналата година е един от бойците, които ще се бият на ММА правилника и се готви активно за това.

„Подготовката ми върви перфектно и до момента я провеждах в моят град – Стара Загора. До дни заминавам на тренировъчен лагер в Италия, където ще продължа подготовката до самата галавечер.

Противникът ми е опитен състезател, играч в стойка, но аз съм подготвен и не се притеснявам,“ сподели Мариян.
Старозагорецът има голям опит в смесените бойни изкуства (ММА). Той се състезава по този правилник още от 2012-та година и в момента е в серия от 6 поредни победи, повечето от които завършват с нокаут.

Мариян е и многократен медалист по бойно самбо и бе в Букурещ на световното тази година.
„Оценката от световното ще оставя на ръководството,“ коментира Мариян представянето на отбора.
„Знам само, че всички момчета се раздадоха на максимума, но просто без съвместна подготовка и организирани лагери нещата няма да се получат така както искаме. Аз лично бях ощетен на това световно, за което разбираемо ме е яд, но това е спорта.“


image0 (9K)