Млад мъж не се поколеба да се хвърли в езеро „Загорка“, за да извади давещо се дете

Пряк свидетел на ужасяваща случка край езеро „Загорка“ разказа за ЗАРАТА потресваща ситуация, разиграла се снощи пред очите му.

Някъде към 18,30 ч. вървяхме по алеята от южната страна на езерото и подминавайки заведението се заслушахме в думите на малко момченце, яхнало велосипедче без помощни колела.
„Сега отиваме на барчето да пием кафе“ – изфъфли отговорно малчуганът на видима възраст около 3 г. и ние само се усмихнахме на неговата увереност за дейно участие в заниманието на възрастните, които се бяха спрели край него.

Дали направихме и 5-6 крачки и току зад гърба ни се изтърколи колелото с детето, стремително насочено към водата по бетонирания стръмен бряг на езерото, което ги погълна веднага, а отгоре където потънаха, не останаха дори кръгове. Секунди, насечени на мигове ужас, ступор и гонещи се мисли за реакция и решителност.

В този момент млад мъж изтича покрай нас, влезе във водата, докато тя му беше до бедрата той стъпваше на твърдо и в следващия миг и той потъна изведнъж. Страшно! От двамата нямаше следа. И за радост на всички нас, мъжът се показа, стискайки малкия. Излязоха и двамата, детето се разплака, майката – бременна жена, видяхме едва сега, заедно с още една жена.
Спасителят клекна край момченцето, хвана го за рамото и се опита да го успокои: „Не плачи, я виж, и аз съм мокър целия като теб.“ Майката извади телефон и се опитваше да
звънне на бащата на детето, но беше в тотален шок.

Разказвам случката, защото ако не беше мъжът, който се хвърли да спаси детето без да се замисли, не знам какво щеше да се случи. Искам да спомена и за още един човек, който
също се притече на помощ и подхвана момченцето от спасителя му. После двамата извадиха от езерото и злополучното колело.

Аз съм жена. Плувам по малко, но само в басейн и в морето, докъдето усещам твърдо под краката си. В такова изпитание попадам за пръв път. Вероятно, въпреки неувереността си от разни стъбла и коренища по дъното на езерото, щях да вляза във водата. А и как иначе, детето потъна пред очите ми. Не знам. За радост нямах време да мисля, мъжът скочи веднага след детето. Всичко се разигра за не повече от 10 секунди – от падането на колелото, до изваждането на малкия.

Браво на младия мъж за себеотрицанието!

А мястото край езерото си е опасно. Алеята е тясна, отстрани към водата няма никаква преграда. Там деца и възрастни карат велосипеди, ролери, кънки – колко е да се отклониш леко или да изтървеш управлението на колелото, а наклонът на бетонния бряг само ще увеличи скоростта на падането. Ето, майката беше до рожбата си и въпреки това не можа да предотврати инцидента.“


image0 (9K)