Жестокост: Млад мъж от Братаница уби своя съселянка

Пазарджишки криминалисти разкриха и задържаха извършител на тежко престъпление

На 23-годишния М.Я. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Млад мъж от пазарджишкото село Братаница е задържан за убийство. В събота, около 23.30 часа, служители на реда се отзовали на сигнал за открита на улица в село Братаница жена в безпомощно състояние. Смъртта й е констатирана от екип на Бърза помощ. Служители на РУ – Пазарджик изяснили самоличността на жертвата – 38-годишната от същото село.

При направения първоначален оглед по тялото са открити множество следи от насилие. За разследване на случилото се е сформиран екип от криминалисти от районното управление и областната дирекция, експерти, разследващ полицай, уведомена е окръжната прокуратура в областния град.

Тялото на жената е транспортирано в отделение по „Съдебна медицина” при пазарджишката болница.

В резултат на предприетите действия е задържан извършителят на убийството – М.Я. (23 г.) от село Братаница. Според първоначалните данни от разследването, причина за тежкото престъпление е стара междусъседска вражда – при скандал между двамата мъжът нанесъл множество удари в областта на главата на своята жертва.

С прокурорско постановление 24-часовата полицейска мярка за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата по случая продължава, образувано е дознание.


image0 (9K)