Младият Филип е станал невинна жертва на шокиращ план за отмъщение

Отмъщение към компанията за споделено пътуване „Uber“ е вероятният мотив за убийството на българина Филип Кирилов в САЩ. То е извършено в градчето Дестин в щата Флорида.

Това смятат от местната полиция. В миналото арестуваният Тимъти Лейн Андерсън се опитал да заведе дело срещу „Uber“, а самият той е бил бивш таксиметров шофьор. Андерсън събирал други ищци, за да заведе „class action“ иск срещу „Uber“ за нелоялна конкуренция, пише bg-voice.com.

[ad id=“225664″]

Властите в щата Флорида смятат, че  убийството е било планирано, въпреки че Андерсън не познавал българина, карал колата в злополучната нощ. От полицията нямат обяснение защо заподозреният убиец избрал точно Филип за жертва.

[ad id=“263680″]

Тялото на 29-годишния Филип Кирилов е било открито в колата му рано сутринта в неделя, с множество прострелни рани.

Местната полиция смята, че убийството е станало малко преди това. Когато полицаите открили трупа на Филип, двигателят на колата му все още работел. Автомобилът имал камера на предното стъкло. На записа от нея се чува мъжки глас, който дава указания на Кирилов къде да го остави след курса. 30 секунди по-късно се чува и изстрел, последван от още два. Двамата не са се карали преди стрелбата, показва записът от камерата.

На видеото се вижда и обвиненият за убийствтото Тимъти Андерсън, който излиза от колата на Кирилов и побягва. Разследващите направили запитване до „Uber“ за записите от нощта на убийството. Така открили, че последният курс на 29-годишния Кирилов е с клиент на име „Джо Смит“. Телефонният номер, от който е направена поръчката, e бил от предплатен апарат за еднократна употреба. Властите установили, че Андерсън го е закупил от голям магазин в градчето Дестин на 13 юни.

[ad id=“236993″]

Номерът на мобилния телефон бил същият, от който е поръчано таксито на Филип Кирилов. С помощта на видеозаписи от охранителни камери в региона полицаите открили убиеца.

35-годишният Тимъти Андерсън е арестуван във вторник вечерта. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Той има шест предишни ареста за по-дребни, но и за углавни престъпления. Все още властите не казват къде е оръжието на убийството, но че имат предположения и следи. Според тях убийството е извършено с 9-милиметров пистолет.

[ad id=“218548″]

Tой беше най-добрия човек, който познавах„, казва Филип Александров, приятел на покойния Филип Кирилов.

Работеше изключително много и беше много добър като характер“ казва друг приятел на Филип – Васил Спиров.

Убитият българин е родом от Монтана. Той е бил запален по фитнеса и работел много, за да събере пари за семейния си живот със съпругата си Калина. Двамата се оженили само преди година във Вегас, където Филип живеел преди това.

bg-voice.com


image0 (9K)