Младен Маринов разкри подробности за залавянето на Северин Красимиров

„Продължаваме да търсим и семейство Арабаджиеви, пуснали сме необходимите документи до „Европол“ и „Интепрол“ и чакаме обратна информация“, каза вътрешният министър

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри детайли за проведената съвместна операция с германските власти във връзка със задържането на Северин Красимиров, който уби телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова.

„Характерът на това престъпление придоби международен отзвук. След получване на по-конкретни данни за извършеното престъпление, на 9 октомври беше издадена европейска заповед за арест на заподозрения за престъплението“, каза вътрешният министър по време на парламентарния контрол, съобщи Новини.бг.

На немските служби са били предоставени възможните 3 адреса, където се укрива лицето.

„Немските служби бяха уведомени за високата обществена опасност на издърваното лице, както и на възможността той да се укрие. Германските служби сформираха група за издирване на укриващото се лице“, посочи министърът.

„В реално време беше обменяна инфорация с германските власти. Именно в такива случаи личи какво означава европейска система за сигурност. В рамките 9 – 10 часа бяха изключително активна комуникацията с германските колеги“, обясни той.

„Незабавната реакция на всички звена довете до успешното задържане на извършителя. Оценката за работата на областната дирекция на МВР Русе по този случай е отлична“, изтъкна Младен Маринов.

„Продължаваме да търсим и семейство Арабаджиеви, пуснали сме необходимите документи до „Европол“ и „Интепрол“ и чакаме обратна информация.“ Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Народното събрание за семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, предаде агенция „Фокус“.

„Всичко, което касае нашите действия е направено. Надяваме се да имаме резултат. Ние реално сме пуснали всички необходими документи към партньорските служби към „Интерпол“, към „Европол“. Така че очакваме обратна информация“, съобщи още министърът.

На въпрос дали са близо да върнат Арабаджиеви той отговори, че е направено всичко необходимо.

„Някъде успехът идва бързо, някъде по-бавно. Надявам се, че всичко ще приключи, така че да бъде подсигурен един справедлив процес и те да бъдат осигурени за нуждите на този процес“, допълни Маринов.


image0 (9K)