Маринов пред избор Ивайло Спиридонов или Христо Терзийски да е Главен секретар на МВР

„Новият главен секретар на МВР трябва да притежава качествата на Младен Маринов, поне трима стават за поста. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Валентин Радев“, предаде агенция „Фокус“.

[ad id=“225664″]

На въпрос какви качества трябва да притежава новият главен секретар на МВР, Радев отговори: „Като Младен Маринов. Те ще си го изберат кой да бъде, смятам, че поне трима стават за тази позиция. Единият според мен е Ивайло Спиридонов, другият е Христо Терзийски. Но кой точно ще бъде, Младен ще си реши“.

Ивайло Спиридонов

Ивайло Спиридонов е директор на ГДБОП-МВР. Роден е на 15 ноември 1967 г. в  София. Висшето си образование е завършил във ВТУ „Тодор Каблешков“, гр. София. В МВР е постъпил през 1993 г. като разузнавач в състава на сектор „Криминална полиция“ при 03 РУ-СДВР.

Две години по-късно е преназначен на същата длъжност в 09 районно управление. От 1996 г. до 2014 г. последователно е преминал през следните длъжности в Столична дирекция на вътрешните работи – разузнавач в сектор „Убийства“, началник на същия сектор, началник на отдел „Криминална полиция“, заместник-директор и временно назначен на длъжността директор на СДВР.

През лятото на 2014 г. е назначен за заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Награждаван е двукратно с почетен медал от ръководството на МВР, както и с писмена похвала.

От февруари 2015 г. заема длъжността директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ при Министерството на вътрешните работи.

Женен с две деца.

[ad id=“263680″]

***

Христо Терзийски

Христо терзийски е директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил.

Завършил е висше образование в Технически университет в София.Назна чен е на офицерска длъжност през 1996 година в сектор „Криминална полиция“ в 06 РУ-СДВР.

По време на професионалния си стаж в МВР преминава последователно през следните длъжности:

-Оперативен работник в сектор „Криминална полиция“ в 06 РУ-СДВР;
-Оперативен работник в сектор „Наркотици“ – СДВР;
-Началник на група в сектор „Криминална полиция“ в 06 РУ-СДВР;
-Началник на сектор „Наркотици“ – СДВР;
-Зам.-началник отдел „Криминална полиция“ – СДВР.

-През месец септември 2009 г. е назначен на длъжност заместник-директор на СДВР.

– На 24 февруари 2015 година е назначен на длъжност директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Христо Терзийски е преминал през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2005 г. в Будапеща и през 2008 г. в Розуел, Съединените щати.

***

Попитан как се чувства като депутат, Валентин Радев отговори: „Малко по-спокойно. Но всичко е като на терена – като играеш сърцато е без значение дали побеждаваш или падаш. Това съм се старал да правя винаги“. Той посочи, че ще се върне и в Комисията по отбрана в парламента.

„Всякак ще помагам на новия министър. Той беше всеки понеделник на оперативка и знае всичко относно работата“, каза още Радев.

Той посочи, че промените в Закона за движение по пътищата предстои да бъдат пуснати за обществено обсъждане и посочи, че това е една малка революция.

[ad id=“236993″]

„Ако регистрациите отидат към Министерството на транспорта, ние взимаме контрола, което е правилно. Това много сме го обсъждали с Московски и с премиера, тъй като и него се опитахме да го въвлечем да ни помогне. Защото това има вътрешна съпротива и от едното, и от другото министерство. Но такава е международната практика и ако успеем да го направим, ще бъде много по успешно“, каза още Радев, цитиран от „Фокус“.


image0 (9K)