Младежки фестивал с лятно кино организират в Стара Загора

По повод 12 август – Международен ден на младежта Община Стара Загора и Международния младежки център организират фестивал с лятно кино и интересни инициативи за младите хора от града и региона.

От 20.30 часа на сцената пред община Стара Загора ще бъде прожектиран филмът „12 А“, предоставен безвъзмездно от режисьорката Магдалена Ралчева, създател на Международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който се провежда в Стара Загора.

За пръв път у нас филмът бе прожектиран на 3 юни 2017 г. в залата на Държавна опера Стара Загора, след церемонията по официалното откриване на петото издание на фестивала. Взаимоотношенията между ученици и учители, техните противоречия и израстването на зрелостниците са в основата на хитовата лента на 2017 г., която събра многобройни зрители в киносалоните.
Между 18.00 и 20.30 часа източно от сградата на общината ще се проведе младежко изложение, в което ще вземат участие 12 организации : Международен младежки център (ММЦ), Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Център за подкрепа за личностно развитие, MindHub, Скейтборд клуб Стара Загора, Център за европейски инициативи, Фондация „Дон Боско“, Туристическо Дружество „Сърнена гора“, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, Библиотека „Родина“ , Федерация „Зелени Балкани“.
Те ще представят информация за своите инициативи, към които могат да се присъединят младежите от града и региона.
ОТ ММЦ ще представят „Игри за ума“, които ще вдъхновят младежите да развият своето логическо мислене и да демонстрират своята креативност.
От MindHub ще предоставят възможност на деца и младежи да се потопят в света на програмирането чрез роботите Даш и Дот.
Планинари от Туристическо дружество „Сърнена Гора“ ще покажат как се подготвя раница за разходка в планината, как се работи с алпийски тролей и други важни насоки за младите хора с интерес към планинарството.
От Скейтборд клуб Стара Загора пък организират работилница за въведение в скейтбординга под формата на уроци за всички желаещи, както и демонстрация от вече практикуващите младежи.
От Библиотека „Родина“ са подготвили детски куклен театър, а еколозите от „ Зелени Балкани“ ще разкажат истории на птици, които са настанени в техния Спасителен център за диви животни.
Своите чуждестранни доброволци ще представи Център за европейски инициативи заедно с други любопитни теми, свързани с Европейския съюз и младежта.
Повече информация за програмата на събитието можете да видите на Фейсбук страница – https://www.facebook.com/events/730675424393895/.


image0 (9K)