Младежкият общински съвет в Стара Загора има нов председател

В Младежкия дом в Стара Загора се проведе събрание на Младежки общински съвет (МОС). Гости на събранието бяха Венко Добрев, Пламена Папазова и Тенко Пътев – част от тазгодишното жури за избор на кмет на Млада Загора.

Една от точките от дневния ред беше избирането на председател на Младежкия общински съвет 2019-2020 година.

Кандидати бяха дванайсетокласникът Стефан Колев, ученик в ТГ“ Княз Симеон Търновски“ и единайсетокласничката Виктория Димитрова от СУ „Максим Горки“. Двамата представиха своите идеи и инициативи за ангажираност на младите хора в Стара Загора.

Виктория Димитрова апелира за повече осветление в парковете и градинките в града;обособяване на волейболни и баскетболни игрища; провеждане на открити изложби за млади таланти в града; оползотворяване на изоставената сграда между жп и автогарата за малък пазар за ръчно и домашно производство, където младите и дори възрастните хора ще могат да участват със свои изделия, организиране на концерти с децата от НУМСИ „Христина Морфова“ и др.

Стефан Колев предложи да има повече кошчета за сметосъбиране; съвместна дейност с водния парламент; кошчета за цигари; взаимодействие с останалите младежки съвети и училищни парламенти; обучителен модул „Какво, за кого и защо го правя и съм доброволец?“, срещи с бивши членове на МОС; изяви на музикалните таланти; поставяне на бетонни плочи за изява на художниците на графити; продължаване на съвместната инициатива на кмета и младежите – анкетата по училища „Гласът на младите“, разширена и отворена към децата „Гласът на малките“; уроци по екология.

Двамата кандидати отговориха и на многобройните въпроси, зададени им от гостите в залата. След последвалото тайно гласуване за председател на МОС беше избрана Виктория Димитрова.

На събранието представиха и менторската програма „Able Mentor“, в която могат да участват ученици от десети и единайсти клас и проекта «Изключителните» на Международен младежки център Стара Загора и включването на доброволци за неговото изпълнение.


image0 (9K)