Младежките ни национали разгромиха Естония

Младежкият национален отбор на България започна блестящо европейските квалификации с разгромна победа с 4:0 над Естония като гост. В първия си двубой от група 5 за Евро 2021 възпитаниците на Александър Димитров не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и с две попадения във всяко от полувремената узакониха дебютния успех в кампанията.

След кратък първоначален домакински натиск на стадион „Кадриорг“, „лъвовете“ взеха инициативата и поведоха в 15-тата минута след изстрел на Тонислав Йорданов от пряк свободен удар, който рикошира в стената и влетя в мрежата. Българите продължиха да натискат и ситуациите пред естонската врата следваха една след друга. Скоро и второто попадение стана факт, след като хубав пробив на Илия Юруков завърши с подаване към Станислав Иванов, който прати топката в далечния ъгъл на вратата на съперника.

Второто полувреме също започна с по-активни действия на нашите футболисти, които успяха да стигнат до разгромна победа. В 48-ата минута Калоян Кръстен открадна топката, финтира вратаря на Естония и върна към Йорданов, който реализира второто си попадение в срещата. В 65-тата минута Тонислав оформи хеттрика си, след като при опит да изчисти топката, капитанът на Естония Лип изпрати топката в краката му и българският нападател реализира за 4:0.

На 10 септември, вторник, България U21 ще изиграе и първото си домакинство от квалификациите. Съперник в него ще е тимът на Русия, а двубоят е от 20:30 ч. на ст. „Славия“.


image0 (9K)