Млада лекарка от Казанлък след нападението на пияни роми: Живеем в объркана държава! Чувствам се унизена и нещастна

Състоянието на шефа на Спешния център в Казанлък д-р Апостол Терзиев се подобрява и животът му вече е вън от опасност. Лекарят беше ударен в тила от пияни цигани, които потрошиха отделението снощи. Пострадалият беше приет в болницата с комоцио. Десетки пияни роми блокираха Спешния център вчера и вилняха, като изпочупиха целия инвентар – кушетки, медицински инвентар, врати, бюра, дори и радиатора. Те били недоволни от работата на лекарите, които трябвало да окажат медицинска помощ на техен близък, постъпил с бъбречна криза.
Двама придружители, които пристигнали първи, започнали побоя. Минути по-късно дошли десетки техни роднини, по думите на директора на болницата д-р Манолова всички са били пияни и са пристигнали с коли. Те започнали да буйстват и чупят.
Младата д-р Гергана Гечева преживяла подобен ужас преди година, когато тя самата била нападната. Заради стреса и унижението, на което била подложена тогава, решила да напусне страната и една година специализирала в Израел. Бях в една от най-добрите болници в света, за да науча неща, които да прилагам след това у нас и да помагам на пациентите. Вместо това обаче се оказва, че агресията ескалира и животът е още по-лош, смята тя. Живеем в объркана държава! Чувствам се унизена и нещастна! – заяви д-р Гечева пред Нова телевизия.
Според д-р Манолова един от най-големите проблеми е, че необразованите пациенти не си знаят нито правата, нито задълженията. Липсата както на информираност, така и на възпитание ги прави агресивни.
Източник: Блиц


image0 (9K)