Митьо Очите е дошъл в съзнание

Критично остава състоянието на Димитър Желязков, известен като Митьо-Очите. Опасността за живота му остава, но той вече е в съзнание, съобщиха от отделение бургаската болница, където е настанен, предава „Монитор“.

Травмите му са на бял дроб, корем, пикочен мехур и един от крайниците, като основният проблем остава загубата на кръв. Прелива му се кръв и плазма против съсирване, като на практика в организма му вече не е останала негова кръв. При това положение не е изключено органите му да започнат „да изключват” един по един. Организмът му се поддържа изключително медикаментозно, като засегнати са черния дроб, бъбреците и червата, казаха лекари. Състоянието на Желязков е тежко, но снощи той дошъл в съзнание.

Междувременно стана ясно, че са задържани шестима от осемте обявени за национално издирване, заради касапницата. Това бе обявено в събота от вътрешния министър Румяна Бъчварова, която пристигна в Бургас специално за случая „Слънчев бряг“.

Общо 20 човека бяха арестувани във връзка със стрелбата в черноморския курорт, но всички вече са освободени. В ареста остава само един. В края на седмицата Бургаският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на 30-годишния Тодор Славов.

Срещу него обвинението е, че умишлено е умъртвил гарда на Димитър Желязков. Ако обвинението бъде потвърдено, законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Защитата на Славов веднага поиска налагането на по-лека мярка „домашен арест“, но тя не бе уважена от Окръжния съд. Славов се страхувал за живота си дори в затвора. Обжалването на мярката за задържане ще се гледа в сряда в Апелативен съд-Бургас.

Според прокуратурата все още не е ясно колко точно човека са стреляли, но има достатъчно свидетели, а и записи от охранителните камери.

[ad id=“111335″]


image0 (9K)