Митьо Очите: Видях кой стреля по мен

„Чак сега започнаха да ми се връщат някои спомени. Чак сега.“
„Видях кой стреля по мен отстрани. Но е стреляно от три-четири места. В мен е имало куршуми от 3 оръжия. 13 патрона. И един по крака. Тези от рикошетите не ги броя“. Това разказа в интервю пред „24 часа“ Димитър Желязков-Очите, който за първи път разкрива подробности за покушението срещу него от 8 юни в ресторант „4You“ в Слънчев бряг, както и за трудното си възстановяване.
„Чак сега започнаха да ми се връщат някои спомени. Чак сега. Имал съм показатели 30 хемоглобин и 30 пулс. И всичките органи отказали, без сърцето и мозъкът. Лекарите са казали: „Само можем да се молим, нищо друго не може да се направи“. И за два дена съм вдигнал показателите. Ако сега кажа, че съм добре – няма да е вярно. Не съм. Виждате ме как съм, но не се оплаквам“, откровен е Митьо Очите.
Докато тече интервюто, Желязков е на легло. Така минава по-голямата част от деня му. Не може да се обслужва сам. От време на време сяда. В раздвижването му помага рехабилитатор. Спрял е процедурите в балнеохотела в Поморие, тъй като след последните интервенции, които му бяха направени в Истанбул, лекарите преценили, че при подводната гимнастика има риск от влизане на вода в единия бъбрек.

http://BNews.bg


image0 (9K)