Митрополит Киприан освети новата балетна зала на Държавна опера – Стара Загора (СНИМКИ)

Като част от тържествата за Празника на Стара Загора – 5 октомври, днес Старозагорският митрополит Киприан освети новата зала за балет на Операта.

„Доста често пребивавам в Операта и знам колко жадувана е тази зала през годините. Удовлетворен съм, че с общи усилия успяхте, постигнахте и направихте тази прекрасна балетна зала, защото наистина всяко изкуство е трудно и няма връх, но винаги трябва да се стремим към най-доброто. За да го представим ни трябват условия, в които да можем да работим, да съпреживяваме и след това да завладяваме публиката. Желая Ви да нямате травми. Не забравяйте, че сте в храма на изкуството, в който се творят чудеса. Създавайте чудеса, защото сте наистина добри и имате големите възможности да го направите“- каза на освещаването Старозагорският владика.

[ad id=“226585″]

На освещаването и символичното откриване присъстваха областният управител Гергана Микова, заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, председателят на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания Милена Желева, общественият посредник Надежда Чакърова – Николова, заместник-директорът на Държавна опера, гр. Стара Загора Красимир Червилов, ръководителят на балетната трупа Силвия Томова, артисти, балетисти и други.


image0 (9K)