Митрополит Киприан лъкоположи дякон в Стара Загора

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ръкоположи Таньо Танев за дякон с името Тихон. Това стана в Митрополитския храм „Св. Димитър“ по време на св. Божествена Златоустова литугрия, на 7 Неделя след Пасха ­ на св. Отци от Първия вселенски събор. Св. ап. Ермий. Св. мчк Ермей.

Таньо Славчев Танев е завършил двугодишен паралелен курс в Софийска Духовна Семинария „Св. Иван Рилски“ и четири годишен курс в Православна Духовна Академия „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Пловдив. Той е изявил желание да приеме духовен сан и да се отдаде на благодатно служение Богу. Освен в архиерейските служби, дякон Тихон ще участва в богослуженията в Чирпанска духовна околия.

Утре, 1 юни – Международен ден на детето, за втори път Старозагорска митрополия и Държавна опера-Стара Загора канят децата на музикално приключение в градината на Митрополитския дом, със спектаклите „Фа Сол Ла се забавлява“ в 09:30 часа и „Клинг Кланг“ в 11:00 часа. Входът е свободен, като ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки с грижа за артистите и публиката – малчуганите и техните родители.

 

 


image0 (9K)