Митрополит Киприан благослови Живко Тодоров за предстоящата предизборна кампания

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан даде благословението си на Живко Тодоров за предстоящата предизборна кампания.

Днес в Митрополитския дом те направиха равносметка за изминалите няколко години, в които се е работило в унисон между институциите и църквата и обсъдиха приоритетите за църковно и духовно развитие на Стара Загора.
Митрополит Киприан благодари за топлото посрещане в епархията по време на интронизацията му през 2016 година и ползотворните им съвместни инициативи от тогава до днес.
От своя страна Живко Тодоров заяви, че ще продължи да се включва в тях, защото само по тази начин градът ще продължи да бъде средище на вярата, духовността и културата.
„Чест за Стара Загора е, че благодарение на Вас три пъти посрещнахме Негово Светейшество Българския патриарх Неофит – за 50 годишнината от интронизацията на митрополит Панкратий, с патриарха на Москва и цяла Русия Кирил за 140-годишнината от Освобождението на България и за честванията по повод 180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий. Това е нещо, което не се беше случвало от дълги години тук.“, каза още той. 
Припомняме, че по време на едно от посещенията на патриарха, Живко Тодоров бе удостоен с орден “Св. ап. Карп” I-ва степен, за особени заслуги към БПЦ-БП, респективно към Старозагорска епархия.

image0 (9K)