Бойко Борисов: Мисля, че с новия президент на Франция поставихме едно добро начало

Мисля, че с новия президент на Франция поставихме едно добро начало на ползотворно сътрудничество, основано на доверие, написа преди малко във фейсбук профила си премиерът на България Бойко Борисов, който е на официално посещение във Франция.

Радвам се, че г-н Еманюел Макрон прие поканата да посети България и ще го очаквам през месец август.

По време на срещата ни стана ясно, че се отчитат усилията, които сме положили за справяне с миграционната вълна, отчитат се усилията, които полагаме във финансовата дисциплина, публичните финанси, реформите, които сме направили. Всички в Европа се надяваме неговата енергичност, младост и опит да допринесат за придвижването напред на силна и единна Европа.

[ad id=“222951″]

С президента на Франция Макрон обсъдихме основните теми в Европейския съюз, предстоящото ни председателство, влизането в Шенген и усилията, които България полага за влизане в чакалнята не Еврозоната. В същото време по темата за работните визи и за социалните политики, мисля, че ще намерим решение, удовлетворяващо и двете страни. Благодаря на президента за екипите, които предостави и които ще обсъждат сътрудничеството ни по тези теми.


image0 (9K)