„Мини Марица-изток” награди млади български таланти

В навечерието на Националния празник 3 март „Мини Марица-изток” ЕАД осигури 80 тома българска литература и ваучери за книги, за награди на млади български таланти от третото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, с подкрепата на Община Стара Загора.

Тази година конкурсът събра рекорден брой участници – изпратени са 1367 творби от 106 населени места от 26 области в България, както и 15 от българското училище „Иван Вазов“ във френската столица Париж. Участниците се състезаваха в пет категории, в три възрастови групи. В категория „Есе“ се конкурираха 124 творби, в категория „Стихотворение“ – 168, в категория „Рисунки“ – 712 творби, в категория „Фотография“ – 200 фотоса, и в категория „Компютърна презентация“ – 163 разработки.

Благодарственият адрес до изпълнителния директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД Андон Андонов получи председателят на Съвета на директорите Николай Диков, който връчи наградите на победителите в категория „Компютърни презентации”.

Гост на церемонията в новия Културен център-Стара Загора беше зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която поздрави училището и Община Стара Загора, че подкрепят талантите.

Какво пожелаха гостите на децата, четете в страницата на tvstz.com.


image0 (9K)