Министър Радев: Край на спекулациите с масовото убийство в Нови Искър!

„Основната версия за убийството на Петър Христов е свързана с бизнеса му, в момента се разпитват близките му“, съобщи той и добави, че утре ще бъдат представени 95 експертизи по разследването

[ad id=“263680″]

„Министерство на вътрешните работи (МВР) ще сложи край на спекулациите с шесторното убийство с нови Искър и последвалото самоубийство на Росен Ангелов. Това ще стане на пресконференция утре“, съобщи вътрешният министър Валентин Радев след днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев.

Утре МВР и прокуратурата ще дадат пресконференция, на която ще бъдат представени данни от 95 експертизи за шесторното убийство, което разтърси България в началото на годината. Ще бъдат съобщени и резултати от разследването на убийството на Петър Христов.

„По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо“, посочи Валентин Радев.

[ad id=“236480″]

„Всеки час събираме повече информация за убийството на бизнесмена Петър Христов. Обстановката в известна степен е сложна. Искам да благодаря на всички, които направиха така, че стигнахме до шесторното убийство в Нови Искър и разкриването на убиеца, който в последствие се самоуби. По случая има 95 експертизи. Утре всичко това ще бъде казано на брифинг на прокуратурата“, коментира той.

„Имаме много информации от граждани за убития бизнесмен. Това е много тревожно, което се случва. Продължаваме да работим и по случаите с отвличането на Адриан Златков и с покушението срещу данъчния шеф Иво Стаменов“, каза още вътрешният министър.

„Не правим връзка между двете последни покушения. Сега разпитваме близките на Петър Христов. Работим основно по версията, че покушението е във връзка с бизнеса му“, заключи Валентин Радев.

Той коментира и заявката на полицаите да протестират за повишение на заплатите в началото на българското председателство на Европейския съюз.

[ad id=“218001″]

„Не мога да разбера какво искат синдикатите. Първото им искане е за 15% увеличение на заплатите на калпак. Ние не работим на калпак. Заплатите ще бъдат увеличени между 3 и 12% за хората, които работят на терен. Другото им искане е да има нов закон на МВР. Ние ще направим промени в закона, така че не мога да разбера какво искат“, каза още министърът на вътрешните работи.

[ad id=“263680″]

През 2016 г. 85% са разкрити престъпления свързани с убийства. През 2017 г. – 100%, подчерта министърът. (На 8 януари 2016 г. бе убит собственикът на „Агресия“ Александър Антов. Убийството му не е разкрито, бел.ред.)

„Работим активно и по отвличанията, и по разбиване на банкоматите. По вчерашния случай с убития бизнесмен правим всичко възможно да разкрием какво е станало. Работим по всички версии. Първата е, че работим по неговия бизнес и личен живот, каза Радев. Хубавата новина е, че и съдът работи с нас. Има ефективни присъди“, коментира той.

epicenter.bg

 


image0 (9K)