Министър Радев: Елена Йончева не е обективна за оградата по границата

„Тя се снима с вестник, а на 20 метра от снимката има кабинка. Там има патрул и никой не може да мине“, заяви Валентин Радев

[ad id=“263680″]

„Стигнахме до лицата, които са замесени в случая. Нека има търпение, ще стигнем и до похитителите. Трябват доказателства. Но сме стигнали до замесените и това е добрата новина“. Това коментира пред бТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод арестите на четирима, сред които и Ивайло Борисов – Ториното по повод отвличането на Адриан Златков. Вчера стана ясно, че групата е заловена с ключовото съдействие ва сръбските специални служби.

Министър Радев допълни, че работата по случая с разкриването на похитителите на Златков продължава и тя е много мотивирана.

[ad id=“218001″]

По случая с убийствата на бизнесмена Петър Христов и на данъчния шеф Иво Стаменов, министърът заяви, че МВР прави всичко възможно да се разкрият случаите. И в други, по-големи демокрации от нашите, се случват такива случаи. Работим с прокуратурата по горещи следи. Оптимист съм и то без да съм професионалист, че ще стане ясно кой стои зад убийствата. През 2016 г 10-ина не са разкрити. През 2017 г. само едно убийство не е разкрито, категоричен бе Валентин Радев.

Той коментира и разкритията на депутатката от БСП Елена Йончева по повод проблемите с оградата по българо-турската граница. „Поканих лично с мен да дойде Елена Йончева. Ако тя беше такъв обективен журналист, тя трябваше да сравни 30 км ограда, построена по времето на кабинета „Орешарски“ и да го сравни с това, което е изградено сега от 260 км. Пробивите там са много повече на 30-те километра. Това е липса на обективизъм, категоричен е Радев.

[ad id=“236480″]

„Елена Йончева се снима с вестник, а на 20 метра от снимката има кабинка. Там има патрул и никой не може да мине“, отсече министърът.

На въпрос дали МВР очаква нова бежанска вълна той заяви, че трябва да се продължи да се работи така добре по границата. „Винаги имаме едно наум. Може да тръгнат някакви потоци кюрди. Наблюдаваме, но засега няма данни за увеличение на вълната“, обясни министърът на вътрешните работи.


image0 (9K)