Министър Ананиев потвърди за 50 лв. добавка към пенсиите за април

Правителството ще отусне и през април 50 лв. добавка за всички пенсионери. Това потвърди днес финансовият министър Кирил Ананиев.

Досега отпускането на бонуса за месеца, в който ще се проведат парламентарните избори, не беше сигурно, макар че още през януари социалният министър Деница Сачева спомена за тази възможност. Помощта трябва да бъде одобрена от Министерски съвет.

„106 млн. лева допълнително ще бъдат дадени за българските пенсионери през април“, каза днес пред журналисти в министърът на финансите Кирил Ананиев, докато присъстваше на тържествен водосвет в реновираната църква в Билинския манастир „Св. Архангел Михаил“ в община Брезник.

По думите му, това е добавката от 50 лв., която правителството е поело като ангажимент да се изплаща до приключване на извънредната епидемична обстановка. „На този етап извънредната епидемична обстановка е до 30 април и 50-те лева са гарантирани“, заяви Ананиев.

Април ще бъде деветият пореден месец, за който всички пенсионери в страната получават добавка върху пенсията си от 50 лв. Мярката бе представена от премиера Бойко Борисов като антикризисна в условията на COVID-пандемия.

 


image0 (9K)