Министрите от Реформаторския Блок обещаха: „Ще слушкаме и ще папкаме“

Снощи разяреният министър-председател Бойко Борисов подложи на нечувано унижение министрите от Реформаторския Блок. Той ги разкритикува, че си играят ту на управляващи, ту на опозиция и се заиграват с темата за бежанците.

„Във вторник ще е време разделно, не може да продължаваме така. Или сте управляващи, или сте опозиция“, посочи видимо ядосан Бойко Борисов. Той цитира изказвания на депутати от Реформаторския блок, които се заигравали с предизборна цел, обвинявайки за всичко ГЕРБ. Премиерът дал за пример Кунева, Лукарски и Москов и попитал: „Кунева, искаш ли да спра парите за учителите, след като твоите хора твърдят, че съм ги отпуснал предизборно?!“

След това премиерът се обърнал с директно и към Москов: „Москов, пиле шарено ли съм?“.  А след това и към Лукарски: „Лукарски, сега страхуваш ли се от мен?“ В отговор получил гузни погледи и мълчание.

„Вие говорите с езика на БСП и ДПС. Аз ви казах, че ако на 6 ноември ГЕРБ не е първа политическа сила, ще си тръгна. Бъдете и вие честни с мен. Има предел и за мен той вече настъпи“, заключил Борисов.

Очаквано, реформаторските министри подвиха опашки и се клеха във вярност на премиера и на ГЕРБ. Вероятно си дават сметка, че никога повече не биха имали шанса да заемат такива постове. Затова се снишиха и обявиха, че предсрочни избори нямало да има, за да не се дадяла властта на БСП на тепсия.

След като ги накара да стоят на колене, Борисов изтри тях – и кандидата им за президент Трайчо Трайков, от предизборната кампания. Никой не обича въртиопашките, подмазвачите и нагаждачите, които ще лицемерничат, убеждавайки ни, че го правят за наше добро и в името на стабилността.
Особено когато са ни убеждавали, че са носители на новия морал и са „алтернатива на ГЕРБ“

Надяваме се, че Бойко Борисов ще направи публична стенограмата от заседанието. Това ще е неговото малко отмъщение – като разпространи обетите за вярност и предано служене.

С подобно съглашателство Реформаторският блок се зачерква като политическа формация, която може да предложи друга алтернатива, освен на слугинажа. А освен себе си, зачерква и кандидата си за президент. А с него и политическото си бъдеще – и възможността да търгуват за балотажа гласовете, получени за него, срещу евентуални изгоди от Борисов.

И всичко това в името на още няколко месеца власт, след която ще излязат през задния вход.


image0 (9K)