Министерството на икономиката и Китай изявиха желание за ефективно сътрудничество в областта на индустриалните зони

Желание за намиране на възможности за ефективно сътрудничество и изграждане на инфраструктурни обекти беше декларирано по време на среща между заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов и Китайска бизнес делегация, ръководена от г-н Фън Чуичън, председател на Китайската международна асоциация на строителите.

Заместник-министър Борисов постави акцент върху приоритетните за Министерството на икономиката инфраструктурни обекти в областта на индустриалните зони. По думите му българската и китайската страна могат да си сътрудничат при изграждане на индустриални зони, както и при обособяването на индустриална зона със завод за производство на електромобили и батерии за електрически автомобили.

Той увери китайските представители, че Министерството на икономиката с предлаганите си редица стимули за чуждестранните инвестиции, както и с финансовата си стабилност в допълнение на устойчивия кредитен рейтинг, изразява пълна готовност за търговско-икономически връзки на ниво стратегически партньори.
Двете страни се договориха небелязаните теми и области на сътрудничество да бъдат разширени през предстоящата 2020 година на срещата на формата 17+1 и да бъдат подкрепени с договори за реализация.


image0 (9K)