„Минипринт“ в Художествената галерия в Казанлък за седми път

В Художествена галерия – Казанлък бе открита седмата международна изложба със световно участие за малка графика „Минипринт – Казанък“Сред представените фини творби се откроява силното присъствие от Япония, със 16 автори. Посетителите могат да разгледат над 400 принта от 145 артисти от 37 държави на най-високо световно ниво.

„Тази изложба показва разнообразието на мирогледи, на хора с различна естетика от нашата, дори, шокираща за нашата култура, понякога, с различни от нашите принципи на формообразуване и естетика. Тя показва най-съвременните световни тенденции в развитието на малката графка,“ каза при откриването на изложбата Христо Генев, директор на Художествената галерия в Казанлък.

Зрителите на детайла могат да разгледат творби на художници от 23 европейски страни, сред които Финландия, Италия, Дания, Франция, Словения, Португалия, Гърция, Германия, Латвия, Холандия и други. 12 са участниците от САЩ, 20 от Канада, ича хдожници от Южна Корея, от Тайланд, Китай, Нова Зенландия и Южна Африка.

„Нашата изложба вече си има реноме, с което си струва да се гордеем, защото Казанлък е град на художници“, подчерта инициаторът на идеята за форума художник-графика Петър Бояджиев.


image0 (9K)